Mailing lista:Mailing lista:
Unesite Vaše ime!
Unesite Vaše ime!
Unesite Validan e-mail !
Unesite Validan e-mail !
„Bilten o održivosti“

U okviru sekcije Jačanje svijesti i širenje informacija projekta „Jačanje kapaciteta za upravljanje područjima sa izuzetnim prirodnim vrijednostima“ FORS Montenegro,u saradnji sa opštinom Pljevlja i partnerima iz BIH (Centar za okolišno održivi razvoj Sarajevo), Hrvatske (Udruženje za zaštitu okoliša - Kako je zelena moja dolina) i Slovenije (Park prirode Logarska dolina), predstavlja četvrti, poslednji broj časopisa „Bilten o održivosti“ koji se izdaje u okviru ovog projekta.

U Biltenu o održivosti br.4 čitaoce očekuje pregled realizovanih aktivnosti tokom druge godine implementacije projekta sa posebnim osvrtom na aktivnost izrade lokalnih suvenira projektnih područja i organizovane završne manifestacije projekta.

Bilten br.4 takodje informiše čitaoce o realizovanim obukama na temu pripreme i pisanja projekata koji se finansiraju iz EU fondova. Obuke su organizovane za sadašnje i buduće upravljačke strukture zaštićenih područja ili područja koja se planiraju staviti pod zaštitu.

I u ovom broju biltena je rezervisan prostor za EU partnera - Park Prirode Logarska Dolina je svoja iskustva u oblasti razvoja lokalnih proizvoda predstavio tematskim člankom „Dodatna vrijednost za lokalno stanovništvo“.

Bilten o održivosti br.4 je štampan u tiražu od 500 primjeraka i trenutno se distribuira predstavnicima nacionalnih i lokalnih institucija koji se bave zaštitom prirode i unapredjenjem životne sredine, predstavnicima nevladinog sektora ali i domaćinstvima koja su nastanjena na teritoriji koja je zahvaćena masivom planine Ljubišnje i stanovnicima opštine Pljevlja.

Primjerak biltena je dostupan ovde.

Finansiranje projekta je obezbijeđeno od strane Evropske komisije u visini od 80% ukupne vrijednosti projekta. Preostalih 20% obezbijeđuju Opština Pljevlja, Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo i opština Plaški ukjlučujući i sredstva koja obezbijeđuju partneri iz sopstvenih izvora.

Pregledano: 1355
Copyright by Opstina Pljevlja
Programmed by Bild Studio
Greska prilikom slanja errora na mail!!! Kontaktirajte webmastere.
Greska prilikom slanja errora na mail!!! Kontaktirajte webmastere.