Mailing lista:Mailing lista:
Unesite Vaše ime!
Unesite Vaše ime!
Unesite Validan e-mail !
Unesite Validan e-mail !
Završni dan biciklističkog maratona „Biciklom kroz Srbiju i Crnu Goru“

ZAJEDNIČKA SARADNJA KLJUČ ZA USPJEH

Kao što je već objavljeno Opština Pljevlja i Grad Kraljevo zajedno realizuju projekat “Biciklom kroz Srbiju i Crnu Goru” koji finansira Evropska Unija kao jedan od trinaest odobrenih projekata u okviru prvog poziva Programa za prekograničnu saradnju Srbija Crna Gora. Značajan doprinos realizacij projekta pružiće lokalni partneri – turističke organizacije iz Pljevalja i Kraljeva kao i biciklistički klubovi “Rudar” i “Čiker”. Zajednički rad na pripremi projekta koji je trajao skoro tri mjeseca odslikan je kroz formiranje zajedničkog menadžment tima i zajedničko finansiranje projekta kao garancija za uspješnu realizaciju.

Realizacija projekta je počela 01.februara 2011 i traje 18 mjeseci uključujući pet faza koje se odvijaju paralelno i doprinose ostvarenju opšteg cilja projekta:

Unapređenje kvaliteta rekreativnog turizma u prekograničnom području kroz povezivanje ljudi i zajednica prekograničnih oblasti u cilju zajedničkog doprinosa razvoju međusobne saradnje, uz korišćenje ljudskih, prirodnih i infrastrukturnih resursa i kulturno - sportskih vrijednosti. Dodatno je projekat obuhvatio identifikovanje potreba regiona kao i ciljnih grupa kroz niz održanih obuka za jačanju svijesti o zdravim stilovima života, zdravlju građana i važnosti povezivanja sa prirodom i okolinom kao dodatnim ciljevima razvoja održivog biciklizma.

Preko 200 km projektovanih i uređenih biciklističkih staza direktan su doprinos realizaciji nacionalnog "Hiking and Biking" koncepta kao jednom od proritetnih razvojnih oblasti Master plana za razvoj turizma u Crnoj Gori. Biciklistički maraton "Biciklom kroz Srbiju i Crnu Goru" koji se održava u period od 15 – 20. jula 2012. godine od Kraljeva do Pljevalja koji će omogućiti promociju prirodnih potencijala prekograničnog regiona unaprijediti postojeću hiking and biking ponudu u regionu. Oko pedeset učesnika, ljubitelja biciklizma su 15.jula 2012.godine u 7,00 časova sa Trga Srpskih ratnika iz Kraljeva krenuli na planiranu trasu maratona. Maratonu su se, osim učesnika Kraljeva i Pljevalja odazvali i biciklisti iz Republike Srpske, Vojvodine i Centralne Srbije. Završna trasa maratona voziće se u petak 20.jula 2012. godine na teritoriji opštine Pljevlja, trasom Ranče-Obarde-Kozica-Nula–Dubočica-Vilići-Odžak–Pljevlja. Povodom završetka maratona Opština Pljevlja će preko Službe za evropske integracije i razvoj organizovati završnu svečanost kojoj će prisustvovati predstavnici obje Opštine, partnera na projektu kao i svi učesnici maratona.

Ono šte treba posebno naglasiti je dodana vrijednost projekta koja se ogleda u jačanju kapaciteta lokalnih samoprava za implementaciju projekata koje finansira Evropska unija, što će doprinijeti ubrzanju procesa pristupanja obje države za članstvo u Evropskoj uniji.

Za više informacija, molimo vas kontaktirajte:

Gđu Dijanu Andjelić,

tel:069/387-968

Mapa 

Vodič

Program
Pregledano: 2083
Copyright by Opstina Pljevlja
Programmed by Bild Studio
Greska prilikom slanja errora na mail!!! Kontaktirajte webmastere.
Greska prilikom slanja errora na mail!!! Kontaktirajte webmastere.